vacature!

Wij zoeken een klantenknuffelaar met een aangeboren talent voor structuur en overzicht. Word jij ons hoofd plannen & regelen?

🏢 Apeldoorn ⏱️24 – 32 uur per week 🤓 2-4 jaar ervaring

Dit ga je doen als
hoofd plannen & regelen

 

Jij wordt verantwoordelijk voor het regelen van het projectmanagement en communicatieverkeer binnen Beingbrand. Met als belangrijkste doel: blije klanten. Je bent gek op mensen, oprecht geïnteresseerd en weet verbinding(en) te leggen. En je hebt nog een ander heel belangrijk talent: je bent een planmaster. Je bent gek op het maken van planningen, maakt van een groot project binnen no time een simpele to-do list en hebt veel voortschrijdend inzicht.

Pas jij bij ons?

We zijn een klein en sterk bureau in Apeldoorn dat gespecialiseerd is in branding.

Het grootste gedeelte van de dag zijn wij bezig met (re)brandingtrajecten, creatieve concepten en brand support, voor zowel starters als grote organisaties in de meest uiteenlopende branches. Maar er is één ding wat ze altijd gemeen hebben: ze worden gedreven door passie. En dat maakt ons werk ontzettend leuk en veelzijdig. Je helpt onze klanten écht verder met hun bedrijf.

We werken altijd in nauwe samenwerking met onze klanten. We zijn er namelijk van overtuigd dat het unieke verhaal en de drijfveren van onze klanten het merk ‘maken’ en dat hun betrokkenheid onmisbaar is voor een sterk en succesvol merk.

Onze kernwaarden zijn: passie, eerlijkheid, gelijkwaardigheid, creativiteit en ondernemerschap.

 

Wie jij bent:

 

🤩 Je bent iemand die gek is op het maken van planningen, lijstjes en overzicht.

🤩 Je herkent jezelf in de volgende woorden: Ondernemend. Enthousiast. Eerlijk. Gedreven. Creatief. Doorzettingsvermogen. Positief. Glas is halfvol.

🤩 Je behoudt het overzicht en de rust in drukke tijden en staat stevig in je schoenen.

🤩 Je vindt het geweldig om contact te hebben met (veel verschillende) klanten.

🤩 Je staat bekend als de ‘planmaster’ bij je vrienden en familie.

🤩 Of je nu die bekende directeur spreekt of de stagiaire, je communiceert makkelijk en oprecht.

🤩 Je denkt vooruit en hebt altijd een plan B.

🤩 Jij denkt vaak: “ik heb het nog nooit gedaan dus ik denk dat ik het wel kan” en zoekt vervolgens uit wat de beste methode is.

🤩 Jij voegt net dat extra stukje structuur en organisatie toe aan onze creatieve club, waarmee je zorgt voor de puntjes op de i voor onze klanten.

 

Wat je gaat doen:

 

👉 Je mag je gaan bezighouden met je favoriete hobby: projectplanningen maken. We werken op dit moment in Notion, maar we staan ook open voor andere systemen.

👉 Je bewaakt de voortgang van de lopende projecten en zorgt ervoor dat iedereen bezig is met de juiste dingen.

👉 Jij bent het aanspreekpunt voor onze klanten, je neemt de telefoon op, reageert op mailtjes en probeert de klant zo goed mogelijk te helpen door de juiste vragen te stellen.

👉 Je haalt briefings op bij onze klanten en geeft briefings aan onze leveranciers (developers, fotografen, drukkerijen).

👉 Je houdt de uren en budgetten in de gaten en trekt aan de bel wanneer dit nodig is.

👉 Je regelt de urenregistratie en overige projectadministratie (ieder van ons houdt zijn eigen uren bij, dus je bent er vooral voor de controle en terugkoppeling).

👉 Je gaat processen optimaliseren. Kan er iets makkelijker of beter? Dan maak jij er een slim proces van.

👉 Het belangrijkste: je houdt contact met al onze klanten en legt ze in de watten. Je verzint toffe cadeaus en manieren om ze te verrassen.

 

Wat je van ons krijgt:

 

Een baan waar je je 24-32 uur per week mag gaan vermaken. Je krijgt prettig gestoorde collega’s die vooral werken omdat we ons werk geweldig vinden. Daarom vinden we het leuk als je op kantoor komt werken, een thuiswerkdag mag natuurlijk ook. Het is in ieder geval handig als je in Apeldoorn of omgeving woont.

We gaan heerlijk lunchen bij ons in de gezamenlijke keuken of we gaan lekker de stad in (natuurlijk mag je ook je eigen bammetje meenemen). Let wel op: je komt een kilo extra aan. We zijn namelijk dol op eten. Eten koken, eten bakken, eten meenemen, eten delen, eten fotograferen, eten opeten.

Leren en nieuwe kennis opdoen is een drive die we allemaal delen. Je mag dus cursussen en workshops doen tot je erbij neervalt. Hier maken we altijd tijd én geld voor vrij. Je krijgt een eigen bureau, laptop en plantje in ons zonovergoten kantoor in het centrum van Apeldoorn. Vierde verdieping. Je kan met de trap, maar we hebben een lift.

En… je krijgt geld. Toch fijn. Het salaris is uiteraard afhankelijk van de ervaring die je meebrengt en ieder jaar stijgt je loon wanneer je blijft groeien. De salarisrange loopt (rekening houdend met je leeftijd, kennis en ervaring) o.b.v. 32 uur per week van €2.240,- tot €2.880,- bruto per maand.

💚 Extra pluspunt: heb je een hond? Dan mag deze solliciteren naar de functie van kantoorhond. We kunnen niet wachten.

Je hebt de hele vacature gelezen!

Ben je enthousiast? Dan zit er nog maar één ding op: solliciteren! Wat we van je willen weten? Wie je bent. Wat je ambities zijn. Waar je goed in bent. Wat je nog meer wilt leren. Waar je ervaring hebt opgedaan. Waarom jij vindt dat blijkt dat jij de titel hoofd regelen en plannen verdient. En waarom jij dolgraag in loondienst bij Beingbrand wil werken. We zitten klaar voor je!

E-mailadres: aandeslag@beingbrand.nl
Postduifadres: Roggestraat 111, 7311CC Apeldoorn

Sluitingsdatum vacature
26 februari

… en dan?

Ok, je hebt je sollicitatie verstuurd. En nu? Iedere inzending wordt met aandacht bekeken en je ontvangt vóór 29 februari een reactie. De kennismakingsgesprekken zullen in de maand december plaatsvinden.