Nieuwe huisstijl voor Summ-IT

jul 18, 2016

FLEX I.D. ontwikkelt software voor overheidsdiensten. Onlangs rondde een stagiaire bij FLEX-I.D. haar HBO-opleiding af met een afstudeerproject. Ze waren bij FLEX-I.D. onder de indruk van haar adviesrapport en dus besloten ze enkele van haar adviezen op korte termijn te willen realiseren.

Samen aan de slag

Dewi van Hardeveld (nu inmiddels afgestudeerd) heeft een grondig onderzoek gedaan naar de identiteit van het bedrijf en één van haar producten: Summ-IT. FLEX I.D. besloot Dewi te vragen te blijven om een huisstijl op te zetten voor Summ-IT. Hiervoor hadden zij tevens een grafisch vormgever nodig die het product de juiste uitstraling kon geven. Na een korte ‘marktverkenning’ mocht ik voor ze aan de slag.

Opzetten huisstijlhandboek

Tijdens het kennismakingsgesprek werd duidelijk hoe ver FLEX-I.D. het heeft geschopt in Nederland en wat hun groeimogelijkheden zijn voor in de toekomst. In vier weken tijd ga ik samen met Dewi een huisstijlhandboek opzetten en adviseren we de positionering van Summ-IT. Wekelijks hebben we overleg en bespreken we de ontwerpen. Met het resultaat wil FLEX-I.D. uiteindelijk de markt, zoals Dewi het omschrijft, ‘horizontaal & verticaal’ uitbreiden.

Meer over Flex I.D. op www.flex-id.nl.