Communicatie rondom Beleef Landleven

nov 27, 2016

Dat er veel komt kijken bij een evenement mag geen verrassing zijn, maar een evenement organiseren in een museum, dat is toch net even iets uitdagender.

Evenementenorganisatie 2.0

Je hebt te maken met museale gebouwen, collectie en speciaal aangelegde tuinen. Even een ‘balkje ophangen’ of met een wagen door het park heen rijden is niet aan de orde. Diep respect heb ik gekregen voor het team dat ieder jaar Beleef Landleven (in de zomer) en Landleven Winter (dit jaar voor de 2e keer) organiseren. Een bijzondere coproductie tussen Reed Business van het magazine Landleven en het Nederlands Openluchtmuseum, wat ieder jaar weer resulteert in een prachtig evenement.

Marketing en communicatie rondom Landleven Winter

Dit jaar mocht ik al even proeven van de marketing rondom Beleef Landleven. Daarna mocht ik namens het Openluchtmuseum de marketing en communicatie gaan verzorgen voor Landleven Winter. Een top klus! In samenwerking met Reed Business en Barbara van PR Matters zijn de nodige persberichten tot stand gekomen. We kwamen al in het nieuws met het eerste Nederlandse Kampioenschap Haardhout stapelen dat tijdens Landleven gaat plaatsvinden en inmiddels weten we dat de Beste Kampvuurmuzikanten van Nederland zullen aanschuiven rond ons kampvuur. De complete programmering is nu te vinden op de website.

Outdoor reclame in Arnhem

Eén van de uitdagingen voor mij was om een goed beeld te vinden voor de outdoor reclame voor Landleven Winter. Want welke foto geeft nou het beste het evenement weer? Ik eindigde met een paar prachtige plaatjes, maar telkens stond één ding centraal: eten, workshops, schaatsen, enz. Terwijl het evenement zóveel meer in houd. Daarom ben ik zelf gaan tekenen en uiteindelijk is dit de poster geworden die op 70 City Displays door Arnhem zal hangen vanaf 28 november. Heb je dus zin in bijzondere workshops, heel veel lekker eten en een sfeervolle wintermarkt? Dan zou ik zeker nog snel even kaarten kopen voor 17 of 18 december.

www.openluchtmuseum.nl/landleven